О Нама

O нама

Oсновно

Svecom (Savski Venac Commerce) је основан као акционарско друштво 1991. године kao део групе “Савски Венац ”, у области инвестиција и грађевинарства.

“Савски Венац ” група је извела неколико важних инвестиционих пројеката као што су велики тржни, стамбени и пословни центри у Београду.

Компанија је била једно од првих акционарских друштава у Србији са већинским приватним капиталом а од 1994. је у власништву приватних акционара.

Од 1994/95. године компанија преусмерава своје активности ка сложеним пројектима у области енергетике, рударства и телекомуникација.

У периоду после 2000.године нови програми „Екологија и заштита“ и „Детекција гасова“ су проширили област активности компаније.

2007. године уводи се нови програм, један од најбрже растућих индустријских сектора у свету, у сарадњи са италијанским партнером „К -Flex“, у домену полиуретанских изолација за термику, вентилацију и хлађење а 2011. године се успоставља сарадња са немачким произвођачем термо-техничких инсталација „Oventrop“.

2010. године се оснива Пословни огранак у Нишу, пре свега у циљу приближавања тржишту и пројектима који су планирани у Јужној Србији.

Svecom је реализовао велики број пројеката у Србији, Црној Гори, БЈР Македонији, Грчкој, Јордану, Русији, Украјини и Чешкој Републици.

Највећи послвни партнери су ЕПС, ЈП ПЕУ, Телеком, НИС, US Steel, Електропривреда  Босне и Херцеговине, као и велики број приватних инвеститора.

Страни пословни партнери

Важан део пословног живота Svecom – а је веза са страним стратешким партнерима међу којима су били или јесу најистакнутији:

 • Arcelor Mittal, VDO, ZVVZ, PSP, CDT у сектору рударства и енергетике
 • ISC, Oldham, Trolex, MEDC, KSE, Faser, Gazomat у сектору гас детекције, екологије и заштите
 • K –Flex, Oventrop и Ray у сектору KGH.
 • Shanghai Nanya, Žibret laminati у области електронских материјала у сектору електронике и телекомуникација.

Запослени

Укупан број запослених је око 30 од чега је 25 у сталном радном односу, док је 5-6 експерата ангажовано на разним пројектима.

Највећи број запослених (око 50%) су инжењери различитих профила, затим економисти и менaџери.

Запослени су прошли различите нивое пословних тренинга и специјализација и поседују  висок степен образовања (PhD, MBA, MSc, BSc, BA), искуства и професионализма и оспособљени су да воде софистициране пројекте у садејству са  ино партнерима.

Мисија и визија

Мисија Svecom –а је да високо професионалним обављањем делатности, истраживањем, развојем  и унапређивањем услуга, програма, кадрова  и инфраструктуре, у сарадњи са водећим светским  и домаћим произвођачима и испоручиоцима, понуди домаћим и ино тржиштима  врхунску технологију и производе,  заслужи  лојалност тржишта, континуално задовољавајући  потребе и очекивања свих заинтересованих страна и друштва у целини.

Визија Svecom –а је да високим перформансама  и изградњом препознатљивих брендова, сталним развијањем програма, људских ресурса и инфраструктуре предузећа, оствари  високо и стабилно тржишно учешће у секторима који чине делатност предузећа.

Систем  менаџмента квалитетом

Захваљујући високо квалитетним производима и услугама Svecom је 2003. године добио „Знак  квалитета ЕПС-а“, а 2004.године, међу првим компанијама у сектору инжењеринга, успоставио Систем менаџмента квалитетом, сертификован према захтевима  ISO 9001.

2008. године донета је стратешка одлука о реинжењерингу система менаџмента квалитетом, заснована на тежњи ка менаџменту целокупним пословањем.

Сертификат

Сертификат

Изјава о политици квалитета

Изјава о политици квалитета

Основне вредности

Svecom негује следеће вредности:

 • усредсређеност на кориснике
 • учење и професионални развој
 • квалитет
 • интегритет
 • поверење и сарадња
 • ефективна комуникација и тимски рад
 • етичко понашање
 • одговорно и проактивно реаговање
 • безедност, здравље и заштита животне средине

Признања

2011. године, поводом 20 година постојања и рада, Svecom-у су Президијум Међунардне академије наука за екологију и безбедност МАНЕБ и Српско одељење МАНЕБ СРБИЈА доделили Повељу за велики допринос повећању безбедности и заштите на раду у рудницима, као и за унапређење и модернизацију експлоатације минералних сировина у Србији.

Повеља